Stichting Diva Dichtbij

Zingen van mens tot mens

Onze diva’s en divo’s treden op voor langdurig zieke mensen die niet meer zelf naar het theater kunnen. Dat doen we met kleinschalige, intieme optredens, bijvoorbeeld in de huiskamer van een verpleeghuis of letterlijk bij iemand aan bed. Met professionele zang en oprechte aandacht leggen we contact ‘van mens tot mens’. Deze persoonlijke ontmoetingen zijn van onschatbare waarde, mensen voelen verlichting en ervaren weer dat zij meer zijn dan hun ziekte.

foto: C. Kamergorodski

Diva Martine Salomons : ‘Tijdens een optreden mocht ik zingen voor een mooie dame van 95 jaar. Ze kon niet meer praten, haar ogen waren gesloten. Haar begeleidster vertelde mij dat deze mevrouw vroeger veel gezongen had. Ik koos voor een mooie operette-aria. Toen ik begon met zingen kwam de dame rechter op zitten. Haar armen kwamen boven de dekens. De hele aria zong ze mee met haar armen. Het leek alsof zij zelf op het podium stond en de aria vertolkte met haar armen. Het was een prachtig en emotioneel moment en ik voelde me één worden met haar bewegingen. Als een duet zongen we deze aria samen, zonder dat zij geluid maakte”.

Kijk op onze website Stichting Diva Dichtbij en steun ons prachtig werk!